E-mail küldés

A KEDVEZMÉNYEZETT NEVE: BAKTAHOLZ Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

A PROJEKT CÍME: „261,36 kW névleges teljesítményű napelemes rendszer telepítése a Baktaholz Kft telephelyén”

A SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 40 105 692 Ft

A TÁMOGATÁS MÉRTÉKE (%-ban): 55%

A PROJEKT TARTALMÁNAK BEMUTATÁSA:
Jelenlegi tevékenységünk során tölgy-, kőris-, illetve bükkfából állítunk elő bútor- és parketta elemeket, alapanyagokat, egyéb épületszerkezeti alapanyagokat, gerendákat, vasúti talpfát. A projekt keretében 261,45 kW névleges teljesítményű napelemes rendszer telepítése valósult meg a Baktaholz Kft telephelyén. A fafeldolgozó üzemben a villamos energia éves fogyasztása eléri a 340 813,00 kwh-t. Az üzemben gatter berendezések, faipari kisgépek, aprító gépek, gépsorok üzemelnek, melyek elektromos energia igénye jelentős. A jelenlegi CO2 kibocsátás 124,397 t/év, a primer energia felhasználás 852.033 kWh volt évente. Ezért vált szükségessé a kb. 85%-t a felhasználásnak kiváltani napelemek üzembe helyezésével a fafeldolgozó üzem tetőszerkezetén, mellyel éves szinten 287.595 kWh villamos energia termelhető meg. Az épület rendelkezik villamos csatlakozással, amely elegendő a napelemes rendszer csatlakoztatására. A projekt keretében 261,45 kW névleges teljesítményű napelemes rendszer telepítését követően a megújuló energiaforrásból előállított energiamennyiség 1035,342 GJ/év lesz, mellyel az üvegházhatású gázok becsült éves csökkenése 104,97 t lesz évente. Az energiahatékonysági fejlesztés által elért primer energia felhasználás csökkenés eléri az 2588,355 GJ/év értéket. A fejlesztés eredményeként javul a vállalkozás jövedelmezősége, melynek eredményeként a munkahelyek megtartása valósul meg, növekedhet a dolgozók személyi jellegű ráfordítása

A PROJEKT TÉNYLEGES BEFEJEZÉSE: 2021.07.27.

PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: GINOP-4.1.4-19-2020-02371


A KEDVEZMÉNYEZETT NEVE: BAKTAHOLZ Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

A PROJEKT CÍME: „Innovációs eszközbeszerzés a Baktaholz Kft.-nél”

A SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 14 094 900 Ft

A TÁMOGATÁS MÉRTÉKE (%-ban): 50%

A PROJEKT TARTALMÁNAK BEMUTATÁSA:
Vállalkozásunk exporttermékeit elsősorban Ausztriában, Németországban és Olaszországban értékesítjük. Jelenlegi tevékenységünk során tölgy-, kőris-, illetve bükkfából állítunk elő bútor- és parketta elemeket, alapanyagokat. A fejlesztés eredményeként adaptált technológiai innováció keretében termelésbe állítandó Vollgatter Fabrikat W&D Type GDZGE 71 típusú berendezéssel képesek leszünk nagyobb munkadarabok feldolgozására, valamint keményfa alapanyagokból új termékek gyártására. Épületasztalos-ipari termékeket eddig nem gyártottunk, a fejlesztés hatására nagyméretű tető- és egyéb épületszerkezeti alapanyagokat, gerendákat, vasúti taplfát fogunk gyártani. Projektünk átfogó célja vállalkozásunk versenyképességének növelése, a vállalkozás munkahely megtartó-, illetve munkahely teremtő képességének javítása. Közvetlen célja a diverzifikált gyártási tevékenység adta biztonságosabb jövedelemtermelő képesség, a rendelkezésre álló erőforrások és lehetőségek nagyobb fokú kihasználása. Vállalkozásunk jövőbeni célja stabil piaci pozíció kiépítése tudatos munkával, megfelelő fejlesztésekkel, illetve a piaci lehetőségeket kihasználva, fenntartható gyártói tevékenységgel komplex termékkínálatot nyújtva bővítsük megrendelőink körét, mely árbevételünk bővülését, munkahelyteremtő képességünk erősödését eredményezi.

A PROJEKT TÉNYLEGES BEFEJEZÉSE: 2018.05.07.

PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: GINOP-2.1.8-17-2017-01583


A KEDVEZMÉNYEZETT NEVE: BAKTAHOLZ Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

A PROJEKT CÍME: „Termelési kapacitás fejlesztése a Baktaholz Kft.-nél”

A SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 38 074 610 Ft

A TÁMOGATÁS MÉRTÉKE (%-ban): 70%

A PROJEKT TARTALMÁNAK BEMUTATÁSA:
Az exportpiaci felméréseink és a meglévő szerződéseink alapján meglévő keresletet a jelenlegi kapacitással nem tudjuk kielégíteni, ezért szükséges a gyártó gép beszerzése, és a hozzá kapcsolódó infrastruktúra megvalósítása. Jelenlegi projektünk megvalósításával a tölgyfából készült bútor és parketta elem gyártási kapacitásunkat kétszeresére, évi 3000 m3-ről 6000 m3-re tudjuk növelni. A kapacitás növelésén túl, a tölgyfa alapanyag felhasználása mellett az új eszközzel kőris fából és bükkből is fogunk tudni előállítani fűrészárut, tehát a termékpaletta bővítését is lehetővé teszi a beruházás. A kapacitás növelése mellett a beruházás megvalósítását követően exportárbevételünk 15%-al növekedni fog a 2014 évihez viszonyítva. Az új eszközzel a hozzáadott érték növekedése is várható, mert az új, nagy precizitású gyártó géppel magasabb minőségben lehet megmunkálni a keményfát, és az így gyártott termékek magasabb áron, új piacokon, és könnyebben eladhatóak. A projekt keretében beszerzésre és üzembe helyezésre kerül 1 db MEBOR HTZ 1200 típusú horizontális szalagfűrész gép, mellyel a fa alapanyagok magas hozzáadott értékű megmunkálását tudjuk elvégezni. Az eszköz segítségével parketta és bútor elemek megmunkálására kerül sor. A horizontális szalagfűrész gép üzembe helyezéséhez szükség van egy olyan épületre, ami biztosítja a gép és a dolgozók biztonságos munkavégzését. A vállalkozás meglévő telephelyén rendelkezik olyan infrastruktúrával amely korszerűsíthető a gép működésének biztosítására. A jelenleg oldalfal nélküli 296,52 m2 alapterületű, nyitott csarnok kerül korszerűsítésre az új eszköz fogadására.
Projektünk átfogó célja a fa feldolgozó üzem korszerűsítésével, a cég üzleti környezetének modernizációjával, a technológiai színvonal fejlesztésével a vállalkozás versenyképességének növelése és munkahely megtartó-, illetve munkahely teremtő képességének javítása, ezáltal közvetve a térség foglalkoztatási helyzetének a javítása. Közvetlen célja a jelenlegi telephelyünk modernizációja üzemcsarnok korszerűsítésével, a technológiai színvonal fejlesztésével. A fejlesztés rövid távú célja a vállalkozás termelési volumenének növelése, technológiai színvonalának fejlesztése és a meglévő alkalmazotti létszám megőrzése.

A PROJEKT TERVEZETT BEFEJEZÉSI DÁTUMA: 2016.06.06.

PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: GINOP-1.2.2-15-2015-01367